Een belangrijk onderdeel van het bouwen van een nieuwe website is het ontwerp van een in het oog springend website logo. Hiervoor is niet zo heel veel kennis nodig, zeker niet als het gaat om een hobby logo. Voor logo voorbeelden voor een bedrijfs website zijn er meer professionele middelen nodig, zoals het maken van een unieke huisstijl.

Dit artikel is een handig hulpmiddel voor het logo ontwerpen voor jou eigen website of WordPress blog. De uitleg zal aan de hand van mijn eigen sitelogo gebeuren, welke hieronder te zien is.

Website Logo

Het ontwerp van een design als dit is eigenlijk heel makkelijk voor elkaar te krijgen, wanneer je de juiste middelen hebt. Dit kan helemaal gratis en zonder veel moeite. Voor mijn eigen logo heb ik Canva gebruikt, een site welke je kunt gebruiken om zeer snel een mooi logo te designen.

Hiervoor kan je bijvoorbeeld de vector images gebruiken die Canva zelf aanbied op zijn site, maar je kunt ook zelf PNG-afbeeldingen uploaden (dit zijn in feite de afbeeldingen met een doorzichtige achtergrond) die je zelf hebt gevonden.

Tips voor logo afbeeldingen

  • Wanneer je een afbeelding op je website publiceert is het wel goed te controleren of deze voor hergebruiken aanpassing geschikt is. Wanneer je zoekt op Google Afbeeldingen kan je hier een zoekfilter voor gebruiken. Wanneer je zomaar een afbeelding van iemand anders gebruikt, kan je worden aangeklaagd voor copyright overtredingen. Dan wordt je gedwongen de afbeelding van jou logo te verwijderen.
  • Neem iets wat in het oog springt en er goed uit ziet, maar ook iets wat affiniteit heeft met de domeinnaam van jou WordPress blog of website. Hierdoor kunnen de bezoekers van jou site sneller zien waar de site over gaat of om wat voor merk het gaat.
  • Zoek voorbeelden en neem tijd voor de keuze van het logo ontwerpen. Hierdoor krijg je betere resultaten en zal je zien dat er meer mensen nar jou content komen kijken.

Website Logo Ontwerpen

In Canva is het verstandig om de categorie logo’s aan te tikken, en een mooie tekst in te voegen samen meteen afbeelding die je zelf hebt gekozen van Google Afbeeldingen (zet je zoekfilter onder ‘Tools’ op geschikt voor hergebruik met aanpassingen, en zoeken naar PNG-bestanden).

Hierna kan je naar eigen inzicht je logo aanpassen en je iegen tekstinvoegen, eventueel met een slogan. Een WordPress logo heeft vaker een slogan, omdat dit een vast onderdeel is van het design van een blog met deze CMS.

WordPress Logo

Zoals je kunt zien in de afbeelding hierboven, is het heel simpel vormgegeven. Je kunt in de linker kolom vooraf ontworpen designs invoegen, en deze op kleur aanpassen in het hoofdscherm. Dit heb ik ook met mijn eigen logo gedaan voor deze site. De tekst is simpel te slepen, qua lettertype of lettergrootte te veranderen, en ook de achtergrond is snel en simpel aan te passen naar eigen wens.

Hopenlijk heeft deze korte Canva tutorial voor het ontwerpen van een WordPress logo je geholpen! Bij vragen neem gerust even contact op, maar ik denk dat de instructies wel redelijk duidelijk zijn. Tot het volgende artikel!

– Henk