Het is inmiddels een vraag die ik veel van mensen om mij heen krijg: hoe moet ik een nieuwe WordPress weblog starten? Eigenlijk is dit heel gemakkelijk. Via de site FindCircles heb ik een leuke gratis cursus gevonden om een eigen blog te maken. Dit team heeft een uitgebreide webcursus ontwikkeld voor beginners zoals jij en ik. Inmiddels ben ik zelf bij les nummer 5 en heb al enorm veel nieuwe dingen geleerd.

WordPress blogs

WordPress is een zogenoemd Content Management Systeem (CMS), eigenlijk een handig platform voor bloggers. Het is enorm veelzijdig, en nog belangrijker dan dat: het is ook nog eens helemaal gratis te gebruiken!

Zelf heb ik mijn site ook in het WordPress-CMS gebouwd. Dit ging in het begin eventjes lastig, maar het wende al redelijk snel. Toch is de cursus die ik momenteel aan het volgen ben erg behulpzaam. Het heeft er al voor gezorgd dat ik nu wat kleine aanpassingen gedaan heb aan mijn eigen blog, die een paar weken in de vriezer gestaan heeft.

Zelf Beginnen Met Bloggen

Natuurlijk is het ook voor jou, de lezer, goed mogelijk om een eigen blog te maken. Volg simpelweg de artikelen van FindCircles op hun Facebook, en je kunt al snel dingen leren over YouTube, hoe je bezoekers trekt, of andere dingen die relevant zijn. Zo kom je er ook veel dingen tegen over hoe je geld kunt verdienen met je nieuwe blog, of wat voor leuke premium WP themes er allemaal bestaan. De hoeveelheid looks die er te kiezen zijn is echt enorm groot, en die zijn ook nog eens allemaal aanpasbaar naar je eigen wensen!

Zo kan iedereen moeiteloos zonder enige kennis van HTML code of aanverwante zaken een eigen weblog uit de grond stampen. Of je passie nu dieren zijn , mensen leren over de vakgebied, of dat je wellicht nieuwe bezoekers wil verzamelen voor je webshop… Ik kan zeker eens aanraden om te kijken naar het fenomeen ‘bloggen’.

Zoals je kunt zien is een simpele Hollandse boer als ik (en ook nog eens op leeftijd) ook al enthousiast begonnen met het bouwen vaneen eigen plek op het web. Dus wanneer ik het al kan, kan jij het zonder enige vorm van twijfel ook voor elkaar krijgen.

Wanneer je nog vragen hebt over WordPress, of over het starten van een blog, ben je altijd welkom om me eens wat vragen te stellen. Dit kan onder dit artikel, of gewoon door middel van een simpele mail in het contact gebied van deze site. Tot horens en veel succes met je projecten!